Så kom vi till Lappland

Vår Familj

Som vilken familj som helst har även vi vår egen livshistoria. Uppvuxna i Innsbruck i Tyrol hade vi alltid en längtan om att någon gång få äga ett eget hus med trädgård utanför storstaden.
Den drömmen uppfylldes 1993 när vi flyttade ut till ett stort hus i Telfs, ett samhälle med ca. 15 000 invånare, ca. 30 km utanför Innsbruck.

Min man Florian, öppnade sin egen konsult- och reklambyrå medan jag gav upp mitt jobb i en resebyrå för att ta hand om våra fyra barn. Vid sidan om mammarollen och att hjälpa till i firman var naturen min stora passion. Jag odlade i min egen trädgård och började intressera mig för alla sorters örter och deras helande verkan. Det tog inte lång tid förrän jag började tillverka mina egna örtteer och örtsalter som jag gav bort till vänner och bekanta.
Barnen växte upp och lyckades nästan alla hitta sin plats i vår reklambyrå. Tack vare denna utveckling fick vi mer tid och möjlighet att resa, framför allt till Sverige, mycket p g a landets genuina natur, de vänliga människorna och deras positiva livsinställning.

Så kom vi till Lappland

2016 fick Florian idén att köpa en stuga i Sverige. Det dröjde inte länge förrän vi hittade vårt paradis, mitt i norra Sveriges största Landskap Lappland. Ett landskap som erbjuder en fantastisk fjällvärld, djupa skogar, vidsträckta myrmarker och en stor artrikedom av såväl djur som växter. Ett hus ”in the middle of nowhere” full med fjällbjörk – i Dorotea, en kommun med ca. 3000 invånare – en dröm!
Vi förälskade oss i huset och den svenska naturen och skrev under kontraktet 2017.
Under de kommande åren tillbringade vi varje ledig tid i Lappland, så även i februari 2020, bara några veckor innan Corona-pandemin bröt ut. När vi i mars kom hem till Tyrolen och spärrades in i Coronas första lock down föddes vår idé.

Vår idé omkring IONA

  • Låt oss förena alla kunskaper och möjligheter i familjen till att göra någonting vi brinner för.
  • Låt oss utnyttja björken i Lappland och örterna i Tirol till att producera ekologiskt och miljövänligt.
  • Låt oss börja tillverka björk tvålar för kunder som delar vår vision och inställning.
  • Låt oss starta eget…

Varför IONA?

Sen gick det fort. Vi behövde ett firmanamn. Vi grubblade och funderade ett tag innan vi till slut fick ihop namnet av våra älskade barnbarns förnamn Emilio och Melina.

Så utvecklade vi våra produkter

I maj 2020 åkte vi upp till Dorotea för att registrera firman med alla dess lagliga utmaningar. Vi lyckades till slut och åkte bil hem med säckar fulla med björkblad, pastöriserad björksav på flaskor, brännässlor och björkstubbar.

  • Vår svärson Daniel som precis innan hade startat sin egen firma för tvålproduktion i Nassareith, Tyrol fick våra björkblad och björksav för att skapa tvålrecept och tillverka tvålarna.
  • Våra söner Bernhard och Clemens som idag är huvudansvariga för vår reklambyrå tog tag i att bygga upp hemsidan, online shoppen osv.
  • Vår yngsta son Tobias, som hade flyttat till en bondgård i Alperna och blev biodlare startade sin egen honungstillverkning som Daniel fick för att använda i våra tvålar. Vid sidan om sin tjänst inom vår reklambyrå har även Bernhard blivit biodlare och stödjer sin bror så mycket som möjligt på sin fritid.
  • Vår dotter Verena blev ansvarig för all grafisk design runt om märket, förpackningen, reklamen osv. Dessutom har hon gett ut sitt eget varumärke VEE och producerar hårpinnar av den svenska björken.
  • Vår kära vän och snickare Oskar gav vi våra stubbar för att tillverka kreativa och genuina björkskålar

På det sättet lyckades vi få fram ett första sortiment redan i juli 2020.

Handla efter kategori

Nyligen inkommet

Bästsäljare