Våra råvaror

Bara natur

Björken är den främsta och viktigaste ingrediensen i våra varligt tillverkade produkter av värdefulla råvaror. Den växer i Lapplands orörda natur, löven handplockas och bearbetas noggrant. Vi använder även kända örter som växer i vår trädgård i Tirol, t. ex. ringblommor, pepparmynta, brännässla, citronmeliss och lavendel.

Björklöv

Björken är ett träd med lysande vit bark som dominerar de glesa skogarna i norden. Därför kallas ofta björken i mythologien ”ljusträd”. Dess vita bark står för renhet och förnyelse. Den som har skådat den vita stammen i ljusskenet i den skandinaviska skogen vet varför. De slanka silvervita glänsande träden och kvistarna iscensätter de glesa löven och bildar i samspel med solstrålarna ett unikt ljussken. I norden växer björken gärna på fuktig myr. Fukten som den tar upp överförs i våra hår och hudtvålar. Sedan urminnes tider ansågs björklöven vara ett läkemedel mot hudutslag och användes som blodrengörande naturmedicinen. Den välgörande effekten fångar vi in i våra välsmakande teblandningar. Av björkets ljusa trä produceras våra vackra, hållbara och miljövänliga träprodukter.

Björksav

Innan löven slår på våren ut på vår mark i Lappland tappar vi skonsamt den naturliga råvaran björksav. Björksaven är ett gammalt naturmedel för hud och hår. Så är den en viktig ingrediens till våra varligt tillverkade produkter av värdefulla råvaror.

Brännässlor

Brännässlans egenskaper stärker hårrötterna och förhindrar mjällbildning och håravfall. Våra brännässlor kommer också från Lappland. Så är den en viktig ingrediens till våra varligt tillverkade produkter av värdefulla råvaror.

Ringblomma

Ringblomman är bra för känslig hud och hår.

Honung

Honungen ger håret en naturlig fuktighet och glans ända in i hårrötterna. Så förhindras mjällbildning och håravfall.

Tillverkning

Buntfink Biokosmetik i Nassereith i Tirol

Iona & Buntfink

Vår svärson Daniel som precis tartat sin egen firma för tvålproduktion i Nassereith i Tirol fick våra björkblad och björksav för att skapa tvålrecept och tillverka tvålarna.

Daniel Erhart Bordon

Han älskar naturen och sin familj. Chefen av Buntfink Biokosmetik KG.

”Jag älskar mitt jobb. Ekologisk kosmetik är min passion. Tvålarna ger inte bara renhet till hud och hår utan även välbefinnande, nöje och skönhet.”