råvaror

Björk är alltid en huvudingrediens i våra produkter. Råvarorna samlas in i Lapplands orörda natur, handplockas och bearbetas noggrant. Vi använder även örter från vår trädgård i Tyrol, som ringblommor, pepparmynta och lavendel.

björk

Björken trivs i fuktig och myrrik jord och i maj, när naturen vaknar i norr efter en lång vinter, viks ömtåliga björklöv ut från de doftande knopparna. Varsamt plockade för hand och varsamt lufttorkade, innehåller dessa blad värdefulla ingredienser som flavonoider, invertsocker, essentiella syror och tillväxtämnen. Dessa aktiva ingredienser främjar blodcirkulationen i hårbotten och motverkar därmed håravfall samtidigt som de förser hårbotten med värdefulla näringsämnen. Det är just vid denna tidpunkt som vi noggrant och noggrant skördar den dyrbara björksaven, som har värderats i århundraden för sina läkande egenskaper inom naturmedicin och kroppsvård.

havtorn

Havtornsfruktolja är rik på värdefulla aktiva ingredienser som antioxidanter (vitamin E och C) och essentiella fettsyror (omega-3, -6 och -9). Dessa skyddar huden från fria radikaler, främjar dess regenerering och förbättrar elasticiteten. När den appliceras på håret hjälper oljan till att minska kluvna toppar och brott, stärka håret och ge det en frisk glans. Den har även en antiinflammatorisk effekt och kan ha en lugnande effekt på irriterad eller torr hårbotten. Havtornsfruktolja är en naturlig och effektiv ingrediens för hud- och hårvård.

brännässla

Brännässlan är en mångsidig växt för hud och hår. Den innehåller värdefulla ingredienser som flavonoider, vitaminer, mineraler och aminosyror. Nässla har en antiinflammatorisk, lugnande och rengörande effekt på huden, samtidigt som den främjar blodcirkulationen i hårbotten och stimulerar hårväxten. Vår björkhårsåpa innehåller noggrant utvalda nässelblad från yttersta norr. Det stärker håret och ger det en frisk glans. Nässla hjälper till att reglera pH i hårbotten, minskar talgproduktionen och erbjuder andra fördelar som att minska mjäll och förhindra håravfall.

ringblomma

Med sina värdefulla aktiva ingredienser är ringblomman en riktig behandling för hud och hår. Det är ett idealiskt val speciellt för känslig och torr hud och stressad hårbotten. Ringblomma stödjer regenereringen av hudvävnad och har en antiinflammatorisk, lugnande och regenererande effekt. Dess blommor innehåller eteriska oljor, flavonoider och karotenoider som återfuktar huden och håller den smidig. Dessutom stödjer ringblomman hälsan i hårbotten och ger håret naturlig glans och styrka.

mynta

Mynta är känt för sina uppfriskande och uppfriskande egenskaper. De eteriska oljorna av mynta innehåller en mängd olika aktiva ingredienser som har en positiv effekt på huden. Mentol, en av huvudkomponenterna i mynta, har en kylande och lugnande effekt på huden. Det kan hjälpa till att lindra hudirritation och rodnad. Dessutom besitter mynta också antiinflammatoriska egenskaper som kan vara till hjälp vid behandling av akne och andra inflammatoriska hudåkommor. Mint har också sammandragande egenskaper som kan dra åt porerna och ta bort överflödig olja från huden. Detta kan resultera i förbättrad hudstruktur och en klarare hy.

rosmarin

Rosmarin är en aromatisk växt som erbjuder värdefulla aktiva ingredienser inte bara i köket utan även i hudvård. Rosmarin eterisk olja innehåller en mängd olika ingredienser som har en positiv effekt på huden. På grund av dess antioxidantegenskaper stödjer den skyddet av huden mot för tidigt åldrande genom att motverka skadliga influenser. Dessutom har rosmarin en antiinflammatorisk effekt och kan stödja behandlingen av akne, hudirritation och inflammation. Genom sina tonande egenskaper kan den hjälpa till att förbättra hudens struktur och öka hudens elasticitet. Dessutom används rosmarinolja ofta för sina renande egenskaper för att hjälpa till att rensa porer och minska föroreningar.

cembratall

Cembratallen är en speciell trädart som är hemma i de alpina regionerna och är även känd som "Alpernas drottning". Deras aktiva ingredienser är extremt värdefulla för hudvård. Eterisk olja av stenfuru innehåller många hudvänliga ämnen som pinosylvin, som fungerar som en kraftfull antioxidant och skyddar huden från skadliga miljöpåverkan. Tall har också antiinflammatoriska egenskaper som kan hjälpa till att lugna och lindra hudirritation, rodnad och inflammation. Det har också en tonande effekt på huden och kan hjälpa till att förbättra hudens elasticitet. Den eteriska oljan från schweizisk tall har också en lugnande och avslappnande effekt, vilket kan ha en positiv effekt på stressad hud.

Honung

Den naturliga honungen ger håret frisk fukt och en strålande glans från rötterna till topparna. Tack vare sina närande egenskaper motverkar den håravfall och kan till och med stimulera hårväxten. Honungen stärker håret, ger det smidighet och rengör hårbotten med sin antibakteriella effekt. Det är också ett effektivt botemedel mot mjäll och vårdar håret holistiskt. Tobee honung är en högkvalitativ bihonung från Tyrolen, som erhålls från våra två söner. De brinner för biodling och producerar denna premiumhonung.

Tobee honung

lavendel

Lavendel är en mångsidig växt vars aktiva ingredienser erbjuder många fördelar för huden. Eterisk lavendelolja innehåller lugnande och antiinflammatoriska egenskaper som kan hjälpa mot hudirritation och rodnad. Det har också en lätt desinficerande effekt, vilket kan hjälpa till att bekämpa bakterier och orenheter i huden. Lavendelolja har också antioxidantegenskaper som kan hjälpa till att skydda huden från skadliga fria radikaler. Dessutom har lavendel en avslappnande effekt på huden och kan hjälpa till att lindra känslor av spänningar och stress. Sammantaget är lavendel en underbar hudvårdsingrediens som har en skonsam och lugnande effekt.